2021. október 13., szerda

8 olyan szuper gyakorlat, amellyel hatékony otthoni zsírégetést végezhetsz!

intervallum edzés

Ezek az otthon végezhető gyakorlatok nagyon durván felpörgetik az anyagcserédet.

Fél óra alatt akár 400 kalóriát is elégethetsz a szakaszos edzésekkel - ezzel megszabadulva a felesleges kilóktól.

Annak érdekében, hogy tartósan és viszonylag gyorsan megszabadulj a pluszkilóktól, jól kell működnie az anyagcserédnek. Ehhez pedig meg kell teremtened a megfelelő feltételeket.

Megfelelő folyadékpótlással, gazdag rosttartalmú ételek bevitelével, valamint nagy intenzitású edzéssel magasabb fordulatszámra kapcsolhatod anyagcserédet, melynek révén felturbózhatod a zsírégetést otthon.

Próbáltad már ezeket a anyagcsere-pörgető gyakorlatokat otthon? Ha még nem, akkor itt az alkalom!

A magas intenzitású, interval, vagy másnéven - szakaszos edzéssel - 30 perc alatt 400 kalóriát is elégethetsz. 

Az intervallum edzés alatt a szervezeted energiaigénye megnő és rövidebb idő alatt nagyobb mennyiségű zsírt égetsz el, ami még a pihenőszakaszban sem áll meg. Ezáltal nő a pulzusszámod, az edzés utáni oxigénfogyasztás, melynek hatására a test anyagcsere-működése is felpörög.

Ezek a leghatékonyabb otthoni edzésgyakorlatok:

1. Core izmok megmozgatása. A váltott lábbal végzett hegymászóplank az úgynevezett core izmokat dolgoztatja meg. Ereszkedj le plank pozícióba, majd végezz dinamikus, váltott lábfelhúzásokat. Csináld 30 másodpercig, majd pihenj ugyanennyi ideig. Végezd kétszer.

2. Tartsd meg magad a két karodon, emeld fel a földtől a feneked, majd végezz váltott lábbal kirúgásokat úgy, közben az ellentétes kezeddel érinted meg a lábfejed. Végezd fél percig a gyakorlatot, majd pihenj. Csináld ezt is kétszer.

3. Helyezkedj hátra, tedd a kezeidet a tarkóra, majd végezz háromszor egy percen keresztül hasprést törzsfordítással, ellentétes könyök-térd közelítéssel. Ez a legjobb kockahas edzés terv otthon.

kockahas edzésterv

4. Legyél superman ! Ha minden izmod átdolgoznád, akkor a superman az egyik leghatásosabb gyakorlat erre. Feküdj a mellkasodra, emeld el a talajtól a kezeidet és a lábadat, majd tartsd meg magad háromszor egy percig ebben a pózban.

5. Feküdj oldalt, támaszkodj meg a csípődön és az egyik karodon, majd emeld el a talajtól párhuzamosan a két lábadat. Végezz fel-le mozdulatokat fél percen keresztül, pihenj meg, majd ismételd meg kétszer mindkét oldalra.

6. Zsírégetés plankolással!  A plankolásnak, mint minden erősítő gyakorlatnak zsírégető, az egész törzs izomzatát növelő hatása van. Figyelned kell a helyes planktartásnál az egyenes gerinc- és fejtartásra is. Úgy csináld, hogy tartsd meg magad háromszor 30 másodpercig 15 másodperces szünetekkel. Ismerd meg a hiit edzés otthoni változatát.

7. A kitöréses gyakorlatok segítenek kialakítani a tökéletes, gömbölyű vonalaidat, javítják a kondíciódat és nagyobb mennyiségű zsírt égetnek el. Törekedj arra, hogy a hátad egyenes legyen, a hasadat húzd be, majd ezután lépj ki előre az egyik lábaddal úgy, hogy végül mindkét térded 90°-os szögben legyen. Háromszor egy percig intenzíven váltott lábbal csináld, majd pihenj közte fél percet.

8. Hajlítsd be mindkét lábad enyhén, és emeld fel őket a talajtól. Végezz törzshajlításokat egyik, majd másik oldalra háromszor fél percen keresztül félperces szünetekkel. Ha túl könnyűnek érzed a gyakorlat, akkor fogj kezedbe egy súlyzót!

Reméljük azt, hogy ez a 8 otthon végezhető gyakorlat hozzájárul ahhoz, hogy jobb legyen a közérzeted a mindennapokban! Tudd meg, melyik a legjobb otthoni edzésterv nőknek.


https://kollagenhatasa.blogspot.com/2021/05/hol-vannak-legjobb-kollagen-termekek.html


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

8 olyan szuper gyakorlat, amellyel hatékony otthoni zsírégetést végezhetsz!

Ezek az otthon végezhető gyakorlatok nagyon durván felpörgetik az anyagcserédet. Fél óra alatt akár 400 kalóriát is elégethetsz a szakaszos ...